Thursday, March 3, 2011

I'm DONE !!!


Finally, I finish my Reversible Bucket Bag. According to the schedule given by Kak Sue, we suppose to finish this bag by 14 march... But I can't wait myself. Actually, I had finish this one last 2 days but too lazy to update here... (kemalasan yg teramat sangat sekarang ni...)

Hasilnya tak ler secantik mana but I'm proud of my job... 

 Pinjam partition office but b/ground. 

 

I'm using big button (vintage look) instead of fabric button


Can you see my new "Natrah" and my embroidery wallet from China


My label too

 

 

And now, when I pull inside out.... Walla...!

That's all. Any comment ? wink ! wink !

Love,





15 comments:

MamaDaniel said...

memang walla..!

cantik la.. memang menjadi fabric combination niza..
guna batting jugak ke?
bottom bag tu guna fabrik sama dgn handle ek?

mel said...

wahh... congrats.. i ada sikit lagi nak siap.. terpaksa tunggu weekend coz weekdays tak sempat nak menjahit pun... anyway.. i love the colour combination.. sgt cantik!! :)

Mila@Rimbun said...

wahhhh.. cantiknya, suka sgt ngan fabric combination, between that 2 fabric, yg gambar first tuh win my heart..
ni mesti pakai tali beg(bag strap) kan??... mmg nampak kemas sgt, better than using DIY bias tape.

note: tak ngaku otai tau... (mak) budak baru belajar jugak niii

viaam said...

I appreciate your post, i learn few things in this post, I have book marked this internet site so ideally I’ll see much more on this subject in the foreseeable future!

office bags

SewLove said...

ish cantiknye kak..suka yg kaler coklat munga2 tue..nurul x sentuh pun lagi kain huhu..

DiahRothman said...

Niza, KDee love both fabrics and the binding pun memang sesuai.... lagi kukuh dan neat. Well done! KDee tengah pulun buat... :)

nizacraft said...

MamaD : Thx... Yang ni tak guna batting. Guna interfacing je. Bottom, using plain cotton tapi tambah stabilizer bagi beg tu terletak jer. Handle guna tali beg biasa. nylon kot sebab dah try guna bias tape tapi mcm lembik jer. :)

Mel : TQ Mel... I'm waiting for your bag pulak

nizacraft said...

K mila : ha'ah guna tali beg. Cepat siap heheheh...I also love the green one...

Nurul : Kene mula cepat .... Tapi bila k niza dah mula pegang kain, jadi ralit pulak.... Tetiba dah siap. hehehhe (berlagak lah pulak kan hehheeh)

KDee : thx kdee. Tu la... saya rasa guna bag strap lagi neat.. esp yg hitam. senget benget pun org tak nampak. wakaka..

Amin said...

Hello! Beautiful!!!

MyBotanG said...

really nice Niza..love both fabric and the strap is a wonderful alternative, kan.. hope you'll post your pics on our Flickr group..

nizacraft said...

Amin : Thx Amin

K sue : Thx K sue. OK...I'll try.

MAK TEH said...

wow wow,mak teh pun nak tiru niza gak la,letak button je la,cantiknye bag tuuu..nak jual x?salam kenal.

nizacraft said...

Salam mak teh. Yang ni saya pun baru belajar lah mak teh....Kalau nak beli, nanti saya buat second version, would be better :)

Sharifah Norizan Syed A Kadir said...

cantik.. tengah pening.napa beg pah kecik.. aduh...

سلما للسماء said...

Very beautiful ..... I love bags and this wonderful bag

Post a Comment