Thursday, March 10, 2011

Joann Flannel....


Dear All Crafter cum Fabric Lovers,

Have you heard about Joann. One of the famous fabric manufacture from US. They design their own pattern that really amazing. I admire one of their product. Flannel. So sweet... Come in many design and colors. Even, you'll not find it in Malaysia. Most of flannel in Malaysia come from China. I'm not talk about good or worse a.k.a quality because this topic is really subjective. It is depends on individual judgment. But , what I want to tell here, the DESIGN...... 

Carilah serata Malaysia... memang korang takkan dapat design yang jangankan sama but seakan akan Joann pun takde.... Actually , this parcel sampai dah lama but you know me, too lazy to update....so mari cuci cuci mata...
















And ........Geram tak tengok..... I pun geram...


So, whoever interested this kind of fabrics, I would like to sell half of mine (sebab dan banyak sangat and tak tahu nak buat apa lagi. hehehehe) You can refer here. Really limited because i just bought few yard only per design. Suitable for baby blanket, bags or other craft thingy. You know better....



Love,



13 comments:

SewLove said...

wah..cantik2 nye..tapi nurul x pandai sgt flannel..slalu guna cotton je wat bag..klo guna flannel cepat berbulu tak beg?:D

nizacraft said...

cotton flannel tu mmg berbulu sikit lah dear.... tapi itu yg specialnyer.... .. lain dari yg lain. w/pun berbulu tapi lembutnya sgt best... k niza dh buat dah. dah guna dekat 2 bulan kot.... masih cantik elok... (i'm talking about wallet tau :) )

SewLove said...

hmm itula..tp cotton yg beli pun byk lagi, kene rotate modal dolu br la nk try flannel..fulus xde sgt dah..cuci mata tgk flannel akak leh la..geget jari je tgk org beli..huhu

Yati said...

Cantik pattern flannel tu. Yati kurang guna. Buat sarung bantal baby pun sesuai kan?

Mila@Rimbun said...

Niza.. kena tax ngan custom tak bila beli banyak2 camni? akak selalu takut2 nak beli banyak sbb takut kang terkezut ngan bil kastam..
btw.. akak dah email pasal flannel tuh.. kenan sungguh.. wat blanket baby mmg cantik sgt

SewLove said...

amboi k.mila, bantal dah wat skrg blanket lak ke? seronok nk sambut baby nampak..hehe

nizacraft said...

Yati : Kalau buat bantal baby memang sesuai sangat... sebab kainnya lembut dari cotton biasa.

K Mila : sebelum beli k mila kene congak dulu, make sure apa yang kita jangan melebihi RM 500 a.k.a USD 160. Kalau lebih dari rm 500, memang sure kene tax. Kekadang tax tu lebih mahal dari harga kain.

Kalau lebih 500, kita arrange buat dua kali pos. better guna priority box yang USD 49. Tu memang muat muat 20 yards untuk flannel atau 25 ke 30 yards cotton. Kalau setiap box more than rm 500, guna box yg kecik sikit. Tu semua boleh arrange dengan seller kat US.

k mila ada email ke..... takde terima pun kak...

nizacraft said...

Nurul, buat blanket pun cantik tau... :)

SewLove said...

hihi, xpandai la blanket nie..xpandai jahit saiz besar2

passionmom said...

Check out for more imported flannel here: http://www.artcrafthobbyonline.com/fabric-sewing/flannel.php :)

Hana Blossom said...

Salam, kak tmpang tanya dkat mana web untk JOANN ni ya sbb hana jumpa yg utk post to canada dgn US je. Trma ksih :)

mya asyaari said...

Salam.
Masih ada lg x cotton flannel ni? :)

asterisks said...

Salam Niza, hope can get your reply.

Do you mind to share cara nak purchase fabrics dr Joann ni? Coz da baca website dia, habis2 pun dia ship to canada saje kan...so how?

Email me at isuzila@yahoo.com

Tqvm

Post a Comment